понедељак, 11. април 2011.

Београдски Синдикат у Москви 2009. (интервју из Н.И.Н.-а)


   У недељу 18. фебруара, у организацији ”Ултрас Лајф Магазин”, у московском клубу “Точка”, одржан је концерт групе “Београдски синдикат”. Пред нешто више од 900 посетилаца, познати београдски бенд, отпрашио је већину песама  са своја два албума и синглова, ”Говедина” и ”Они су”. Концерт је протекао  у сјајној атмосфери, а публику су углавном сачињавали чланаови московских навијачких група Спартака, ЦСКА, Динама и Локомотиве.
У току свог боравка у Москви, чланови БС били су гости Игора Китманова на радиу ”Спорт”, а одржали су и одлично посећену прес-конференцију. Ново дружење са руском публиком очекује се на пролеђе, до када ће бити издат, нови трећи албум.
Искористили смо овај догађај, који је обиловао многим навијачким моментима, да са Синдикалцима одрадимо мали интервју...
-Нема потребе да представљамо БС. Ускоро ће јубилеј, 10 година...где је сада БС?

У студију, радимо на трећем албуму.

-Одржали сте концерт у Москви. Браћа из Русије кажу да је било одлично, шта Ви кажете?

Било је нереално добро. Концерт је био на нивоу најбољих у Србији. Осећали смо се као код куће, никада нас нико није тако дочекао.

-Да ли сте очекивали толико "топао" пријем?

Надали смо се да ће пријем бити добар али био је изнад сваких очекивања. Још једна потврда да су Срби и Руси истинска браћа.
-Који је најјачи утисак који доносите из престонице Русије?

Све време су нам приређивали пријатна изненађења али највеће је било када су нам нацртали графит са знаком синдиката и српском и руском заставом.

-На конференцији пре концерта сте објаснили Русима да нисте класичан хип-хоп бенд, и да нисте политички већ анти-политички бенд. То значи шта?
Београдски синдикат од самог почетка ствара музику на свој начин ван свих класичних хип хоп клишеа. Анти политичко опредељење смо у пракси доказали одбијањем да наступамо за било коју од странака. Наступали смо само против странака, за нас народ.

-Када се у јавности појави реч "навијач", у доста случајева та реч изазива негативне реакције? Каква је ваша?

За нас та реч нема негативно значење. Сваки човек у овој земљи је навијач. Нисмо склони генерализацији, људе делимо на добре и лоше.

-Много навијача вас види као саборце  у борби против "система" какав је данас, и проналазе се у неким вашим текстовима. Како ви видите навијаче?

Свако ко је против корумпираног система и неправде је наш саборац.

-Као што се уосталом и види, навијачи су доста активни у причи одбране Космета, и поштују вас јер сте једни од ретких који су такође у тој причи. Јел остајете у причи?

Косово за нас заувек остаје Србија. Велели бисмо да се цео народ уједини по том питању.
 
-За оне који не знају, појасните ваш слоган "Сви заједно"?

Већ десет година се држимо заједно као један и својим примером желимо да покажемо да нас народ може да се уједини. То је оно чему тежимо од почетка.

-Неизбежно питање...случај Урош Мишић. Правда или не?

Случај Уроша Мишића је по нама неправда. Дечку је изречена драконска казна да би се наводно заплашили потенцијални изгредници, а с друге стране полиција већ годинама у Србији врши најтеже облике кривичних дела и по правилу пролази некажњено. Правда треба да буде иста за сваког човека.

Нови албум се очекује с нестрпљењем, када и шта да очекујемо?
Не волимо ништа да обећавамо. Трудиђемо се да то буде ове године како бисмо обележили деценију од оснивања бенда.








1 коментар: